Audi Hungária Általános Művelődési Központ, Audi Hungária Iskola bővítés

Audi Hungária Általános Művelődési Központ, Audi Hungária Iskola bővítés9026 Győr

Az Audi iskola területén jelenleg egy óvoda, egy általános iskola és a gimnázium működik. Az iskola alapítása óta folyamatosan bővülő képzési profilok, oktatási kínálatok és a megnövekedett kereslet miatt több nagyszabású iskolaépítési projekt is megvalósult a korábbi években. A korábban a bontásra szánt épület hasznosítását volt a cél.

A telken jelenleg több épületben folyik oktatás. A főépület A, B, C és E szárnyában, valamint az úgynevezett Tulipános általános iskolában. A telek északkeleti részén üzemel az óvoda. A diákok étkeztetése a főépület mellett elhelyezkedő kantin épületben megoldott.

A korábbi ütemek egységes építészeti megjelenéssel készültek, mely az egész óvoda-iskola campus építészeti arculatát meghatározza.

Az épület földszint és 1 emelet magas, pince nélküli épület.

Az épület bővítése és koncepcionális átgondolása volt a cél.

Kialakításra kerültek tanteremek, tanári szobák és további kiszolgálóhelyiségek.

Az épület tömegalakítása adott volt. Az L alakú épület iránya illeszkedik a telken lévő épületek által kijelölt irányokhoz. A kantin felé eső épületszárny átalakításával az épületek közötti távolságot megnövelésre került és a korábbi Z szárny bontásából megmaradó „beharapás” is átépítésre került.

A jelenlegi egyszintes épületre emeletráépítést terveztünk. Magassága illeszkedik a környezetébe, nem nyúlik a környezetében található tömegek fölé. Az átalakított épület kialakítása a meglévő épületek valóját tükrözi vissza.

Az épület tömege és átépítése lehetővé teszi a funkciók teljeskörű szétválasztását.

További projektek

ENERGY Irodaház és Hotelkomplexum

A beruházói cél egy olyan ingatlan fejlesztés és irodaház megvalósítása, ahol közel 9000 m2 bérbeadható irodaterület kerül megvalósításra.
Bővebben

Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A projekt tárgya Győr közigazgatási területén található. Az épület az adott kor követelményeinek megfelelő színvonalon épült, melyek jelentősen eltérnek a mai kor építészeti, épületenergetikai követelményeitől.
Bővebben

Magvetőüzem, Martonvásár

Martonvásáron egy vetőmagüzem folyamatának koncepcionális átgondolása volt a cél.
Bővebben

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia, Velencei-tó

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Bővebben