Magvetőüzem, Martonvásár

Magvetőüzem, Martonvásár9026 Győr

Martonvásáron egy vetőmagüzem folyamatának koncepcionális átgondolása volt a cél.

PORTA ÉS MÁZSAHÁZ
Első lépésként a porta és mázsaház épületében mintavételezés történik, majd ezt követően tovább haladhat a lerakodás helyszínére.

GARAT
A hídmérlegről tovább haladva a csöves kukorica a fogadóterültre érkezik. A walking-floor-ral felszerelt fogadó garat csatlakozik a szállítószalagrendszerhez. Ennek érdekében folyamatos a kukorica továbbítása a fosztó és válogató épület felé.

FOSZTÓ ÉS VÁLOGATÓ CSARNOK
A fosztógépek eltávolítják a csuhét leveleket, majd az optikai válogatók szín, forma és méret alapján kiválogatják az idegen, beteg sérült és fosztatlan csöveket.

SZÁRÍTÓ
A technológiai sor része a kétlépcsős szárító. A magok csíraképességének megőrzése érdekében a szárításnak nagyon kíméletesen kell történnie. A folyamat után fizikai tulajdonságainak köszönhetően a magas nedvesség tartalmú tartályokon keresztül jut ki az épületből a szabad levegőre.

MORZSOLÁS ÉS ELŐTISZTÍTÁS
A kíméletes morzsolás folyamatában a kukoricaszemeket úgy választjuk le a csőről, hogy a csövek egymáson, illetve csövek csutkához dörzsölődjenek elkerülve a szemek sérülését. Az előtisztított vetőmag alapanyag innen a silóba kerül.

HŐFEJLESZTŐ
Hőfejlesztés bio alapanyaggal. A morzsolás folyamatából származó csutkát használja fel fűtőanyagként.

SILÓ
A silók töltése során a kukoricaszemek alacsony sebességgel, ejtő csöveken keresztül kerülnek a tárolóba, hogy minimális legyen a magok sérülése. A silókba épített érzékelők mérik a betárolt alapanyagok hőmérsékletét és más fontos paramétereit.

FELDOLGOZÓ ÜZEM
A finomítás folyamatában a vetőmagnak nem alkalmas kukorica magok elválasztásra kerülnek a jó minőségű kukorica magoktól. A finomtisztító szelelő rendszere a könnyű szennyezők eltávolítását végzi. Az osztályzás folyamatában, rostákkal egy vetőmagokat szélességük és vastagságuk alapján frakciókra bontjuk. Ezután csávázás során a meg felületét olyan anyagokkal kezeljük, melyek megvédik a vetőmagot.

A csomagolás során a kész vetőmag a piaci igényeknek megfelelő zsákokba kerülnek. A palettázott vetőmagok egy keskenyfolyósós, temperált hőmérsékletű több szekciós raktárrendszerbe kerülnek.

További projektek

ENERGY Irodaház és Hotelkomplexum

A beruházói cél egy olyan ingatlan fejlesztés és irodaház megvalósítása, ahol közel 9000 m2 bérbeadható irodaterület kerül megvalósításra.
Bővebben

Audi Hungária Általános Művelődési Központ, Audi Hungária Iskola bővítés

Az Audi iskola területén jelenleg egy óvoda, egy általános iskola és a gimnázium működik. Az iskola alapítása óta folyamatosan bővülő képzési profilok, oktatási kínálatok és a megnövekedett kereslet miatt több nagyszabású iskolaépítési projekt is megvalósult a korábbi években.
Bővebben

Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A projekt tárgya Győr közigazgatási területén található. Az épület az adott kor követelményeinek megfelelő színvonalon épült, melyek jelentősen eltérnek a mai kor építészeti, épületenergetikai követelményeitől.
Bővebben

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia, Velencei-tó

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Bővebben