ENERGY Irodaház

ENERGY Irodaház7030 Paks, Déli Ipari Park

A beruházói cél egy olyan ingatlan fejlesztés és irodaház megvalósítása, ahol közel 9000 m2 bérbeadható irodaterület kerül megvalósításra. A bériroda területeken felül beruházói szándék egyéb kiegészítő szolgáltatások (étterem, konferenciaterem, bár, fitneszterem stb.) építése, melyek nemcsak az irodaház, hanem külsős felhasználók számára is elérhető.

Az építészeti koncepció egy olyan telepítés és funkcionális elrendezés, ahol a feladatok és technológiák hierarchiája tömegben, alaprajzi elrendezésben és logikai sorrendben is követik egymást. A tervezett épület négy irodatömbre lett bontva, melyek mindegyike a 6-os útra merőlegesen sorolódik. Az épület megközelítése a nyugati kiszolgáló útról történik. A telek irányultságából és a funkcióból adódóan a tervezett épület egy északi és egy déli irodablokkra tagolódik, melyek két-két épületrészt foglalnak magukba. Mindkét irodablokkhoz külön bejárat és így két külön lobby tartozik.

Az épület északi részén lévő szárny lábakra emelt kialakítású, így alatta a földszinten fedett, kültéri gépkocsi parkoló került elhelyezésre. A parkolóból az északi blokk aulaterébe közvetlen bejárás lehetséges.

Az épület középső földszinti részén található a konyha, hátsó gazdasági megközelítéssel, illetve közvetlen kapcsolattal az étteremhez, és a konferenciateremhez.

A konferenciaterem előterében egy bár/kávézó került kialakításra, mely egy belső nyugodt átriumudvarhoz kapcsolódik, mely a forgalmas főúttól védve ad lehetőséged a terasz használatra.

Az épület pillérvázas kialakítású, így a belső terek rugalmasan kerültek kialakításra az igényeknek megfelelően. A térstruktúra középfolyosós kialakítású, cellásan elrendezett irodákkal, illetve tárgyalókkal.

Alapvető építészeti cél volt egy olyan tömeg és anyaghasználat kialakítása, mely részletezettségében különbséget tesz az alá és fölérendeltségi viszonyokban. Ezért az irodablokkok egységes színvilágúak, vakolt felületűek, míg a lobbyk és megérkezési területek nagy üvegfelületekkel határoltak.

A tervezés során az elsődleges cél a kor szellemének és igényeinek megfelelő munkakörülmények megteremtése, korszerű és fenntartható műszaki megoldásokkal, igényes épített környezettel, értékteremtéssel.

További projektek

Audi Hungária Általános Művelődési Központ, Audi Hungária Iskola bővítés

Az Audi iskola területén jelenleg egy óvoda, egy általános iskola és a gimnázium működik. Az iskola alapítása óta folyamatosan bővülő képzési profilok, oktatási kínálatok és a megnövekedett kereslet miatt több nagyszabású iskolaépítési projekt is megvalósult a korábbi években.
Bővebben

Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A projekt tárgya Győr közigazgatási területén található. Az épület az adott kor követelményeinek megfelelő színvonalon épült, melyek jelentősen eltérnek a mai kor építészeti, épületenergetikai követelményeitől.
Bővebben

Magvetőüzem, Martonvásár

Martonvásáron egy vetőmagüzem folyamatának koncepcionális átgondolása volt a cél.
Bővebben

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia, Velencei-tó

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Bővebben