Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara9026 Győr

A projekt tárgya Győr közigazgatási területén található.

Az épület az adott kor követelményeinek megfelelő színvonalon épült, melyek jelentősen eltérnek a mai kor építészeti, épületenergetikai követelményeitől.

Az épületen az idők folyamán kisebb felújítások, átalakítások történtek. Az épületen jelenlegi állapota szerint időszerűvé vált a komplex energetikai felújítás.

Az épület egy saroktelken helyezkedik el a Szent István út és a Tihanyi Árpád út között. Tömegkialakítása „L” alakú geometriát mutat, melyet mindkét oldalon egy-egy homlokzati kiugrás és a középen kimagasló torony tör meg. Homlokzatain egységes követhető nyíláskiosztás található. Az iparkamara magas és lapostető fedéssel is rendelkezik. Épület 5 szintből áll egy földszintből, és további 4 szintből.

Vasbeton oszlopok veszik fel a függőleges terheket, melyek közé vázkitöltő falazatot helyeztek. A kisebb tereket pedig gipszkarton falakkal választották le. A horizontális terheket pedig a vasbeton födémek viselik.

Az épületre jellemzőek a nagy üvegfelületek, melyek egy részét függönyfal szerkezettel oldották meg. Az épület az idők folyamán több átalakításon és hozzáépítésen esett át. Többek között ekkor került sor a déli oldalon, a 3. emeleten található terasz beépítésére. Valamint a 4. emeleten egy zöld terasz kialakítására.

A projekt tárgya a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székház épületének energetikai felújítása. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas energia-költség teszi ki, továbbá számottevő ez épület villamos energia felhasználása is. A szóban forgó épületet folyamatosan, és rendeltetésszerűen használják.

A cél az épület fűtési energiaigény csökkentése, továbbá a nagy arányú villamos energiafelhasználás megújuló energiával történő kiváltása. Az épületet a külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével, tetőszerkezetének utólagos külső hőszigetelésével, valamint napelemes rendszer kiépítésével kívánjuk korszerűsíteni.

További projektek

ENERGY Irodaház és Hotelkomplexum

A beruházói cél egy olyan ingatlan fejlesztés és irodaház megvalósítása, ahol közel 9000 m2 bérbeadható irodaterület kerül megvalósításra.
Bővebben

Audi Hungária Általános Művelődési Központ, Audi Hungária Iskola bővítés

Az Audi iskola területén jelenleg egy óvoda, egy általános iskola és a gimnázium működik. Az iskola alapítása óta folyamatosan bővülő képzési profilok, oktatási kínálatok és a megnövekedett kereslet miatt több nagyszabású iskolaépítési projekt is megvalósult a korábbi években.
Bővebben

Magvetőüzem, Martonvásár

Martonvásáron egy vetőmagüzem folyamatának koncepcionális átgondolása volt a cél.
Bővebben

Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia, Velencei-tó

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak, valamint a mederszabályzásnak köszönhetően a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike.
Bővebben